Heb je een kind in de klas dat niet of nauwelijks praat dan kan het zijn dat er sprake is van selectief mutisme. Wees geduldig met deze kinderen. Kinderen met selectief mutisme zijn niet gewoon verlegen, koppig of slecht opgevoed. Ze kunnen en willen wel praten, maar durven niet. Selectief mutisme is een angststoornis. Het kind heeft hulp nodig, Hoe sneller gestart wordt met de behandeling des te beter zijn de resultaten. Praat met de ouders. Omdat het kind vaak thuis wel praat weten ouders niet altijd dat dit speelt op school. Op de site https://spreektvoorzich.nl vind je nuttige informatie over hoe om te gaan met een kind met selectief mutisme. 

 

Goed overleg met de ouders en therapeut is belangrijk. Een leerkracht kan een waardevolle rol vervullen tijdens de behandeling. Laat je daarom goed informeren en verdiep jezelf in de stoornis. Er zijn diverse boeken die handvatten kunnen geven en bovendien ook goed te gebruiken zijn bij een verlegen kind. 


1 juni 2024

IKC Het Klokhuis

Walcherenstraat 7 Duiven

€15,00 pp incl koffie, thee en wat lekkers

Over selectief mutisme gesproken

 

Heb je een leerling in de klas met (een vermoeden van) selectief mutisme of wil je meer over selectief mutisme weten? Kom dan op zaterdag 1 juni naar de lezing van Eustache Sollman.

 

Programma:

12.30 Inloop

12.50 Stichting selectief mutisme

13.00 Lezing door Eustache Sollman

14.00 Mogelijkheid tot vragen

14.30 Ervaringen delen met elkaar

15.30 Afsluiting

 

Aanmelden kan via stichtingselectiefmutisme@gmail.com


Noa Meerdink heeft een flyer ontworpen met duidelijke informatie en tips over selectief mutisme gericht op het basisonderwijs. Je download hem hier


Wil je meer lezen over selectief mutisme? Op de pagina literatuur en websites vind je boeken, artikelen en podcasts over selectief mutisme,