Verlegen Vera’ gaat over heksje Vera, een meisje met twee prachtige rode vlechten. Vera is verlegen, wat helemaal niet gek is, want elk kindje is wel eens verlegen. Maar wanneer Vera verlegen is, lukt het haar niet om te praten. Hoe hard ze ook haar best doet, hoe dapper ze ook probeert te zijn, de woorden komen niet, of toch wel?

‘Verlegen Vera’ is een mooi vormgegeven boek over vriendschap, verlegen en dapper zijn. Het laat ons zien dat ook als je verlegen bent, je vriendjes kunt maken. En wist je dat daar helemaal geen woorden voor nodig zijn?


 

Sarahs moeder wil oma verrassen met een zelfgebakken taart. Alleen zien de recepten in haar kookboek er hartstikke moeilijk uit. Ze durft niet meer. Sarah vertelt mama dat ze het toch moet proberen. Mama gaat aan de slag, maar het gaat steeds mis. De cake brandt aan, de slagroom stijft niet op en als de taart klaar is, is hij eigenlijk heel saai. Mama wil iedere keer opgeven, maar dan zegt Sarah 'van proberen kun je leren'. Dat zeiden papa en mama ook altijd tegen haar toen ze leerde fietsen zonder zijwieltjes, het alfabet uit haar hoofd probeerde te leren en zelf haar veters probeerde te strikken. Zal het ze samen lukken om een heerlijke taart te maken?


 

Hoi, ik ben Jessy en ik heb selectief mutisme. Dan durf je op school niet of maar heel weinig te praten, maar thuis doe je het wel gewoon. In Lekkere kletskoppen?! ga ik je er veel meer over vertellen. Dat doe ik niet alleen, maar samen met Milas, Eef en Sam. Ik wist helemaal niet dat selectief mutisme bij meer kinderen voorkomt, ik dacht altijd dat het aan mij lag. Ik vind het fijn om te weten dat er meer kinderen zijn zoals ik en om te horen hoe zij met bepaalde dingen omgaan. We gaan nog veel meer over onszelf vertellen in dit boek. Lees je mee?


Er was eens een meisje, Lotte heette ze, dat gek was op bruine beren. Bruine beren zijn hele mooie, vriendelijke dieren. Net als het meisje zelf, dat was ook lief. Jammer genoeg waren er geen beren waar zij woonde. Lotte had alleen beren in dierentuinen gezien, maar dat vond ze een beetje zielig.

Lotte was erg verlegen en ging vaak stilletjes ergens alleen zitten. In haar land waren bijna geen watervalletjes, maar ze had er toch een gevonden en daar zat ze dan een beetje te dromen.

Op een dag gebeurde er iets heel bijzonders toen ze bij het watervalletje zat. Ze kreeg bezoek van een dier dat heel ver gereisd had!


Reni is een meisje met veel verhalen in haar hoofd. Haar woorden vinden soms hun weg niet naar buiten. Ze blijven hangen in de kronkels van haar woordenbuis. ‘Slik eens’, zegt mama. ‘Glij naar beneden met de woordbellen op je schoot’, stelt haar vriendin Sarah voor. Dat durft Reni niet. Samen met dokter Uil en haar beste vrienden, Sarah en Harun, zoekt Reni een uitweg.