Stichting selectief mutisme organiseert activiteiten voor kinderen en jongeren met selectief mutisme en hun ouders. Op Facebook, Instagram en op deze website houden wij u op de hoogte van de activiteiten die de stichting organiseert. Ook vermelden wij hier activiteiten omtrent selectief mutisme van andere organisaties. 

 

Wilt u samen met ons een activiteit organiseren in uw regio? Neem dan contact met ons op via stichtingselectiefmutisme@gmail.com

Nieuwe activiteiten

Helaas Kan de speeldag op 14 april niet doorgaan, maar een nieuwe datum volgt.

 

Ontmoetingsmoment ouders en kinderen. De kinderen kunnen zich op deze dag vermaken in de speeltuin van de Ossenstal. Ouders kunnen op het terras ervaringen en tips met elkaar delen. 

 

Meer informatie volgt.  Opgeven kan via stichtingselectiefmutisme@gmail.com

 

 Oudergroep

 

Balanslogopedie in Nunspeet (Gelderland) start in 2024 met een oudergroep voor ouders met een kind met selectief mutisme. Verspreid over het jaar zullen er 5 informele bijeenkomsten plaatsvinden, waarbij er telkens een ander thema centraal staat.

 

Aanmelden kan via de website van balanslogopedie .nl Deelname is kosteloos. De koffie staat klaar. 


Wandeling met ouders op de Veluwe

 

Hebben wij een heerlijke wandeling gemaakt met een aantal ouders, In de prachtige natuur rondom restaurant de Ossenstal, op de Veluwe. We hebben ervaringen en tips uitgewisseld en ons daarna opgewarmd met een lekkere kop koffie!

 


Wandeling met ouders in Epe

 

Op de warme zondag 25 juni 2023 stond de wandeling voor ouders gepland. Startpunt was de parkeerplaats van de "Ossenstal". Omdat het erg warm was hebben we al snel besloten de wandeling niet te lang te maken om daarna samen op het terras te gaan zitten. Meteen aan het begin van de wandeling kwamen we een groep wilde zwijnen tegen! De ene ouder was iets enthousiaster over deze ontmoeting dan de ander... Een wandeling is een ontspannen manier om met elkaar in gesprek te gaan. Een stuk prettiger dan bijvoorbeeld met elkaar in een kring zitten. Nadat we samen op het terras gezellig wat gedronken hadden hebben we deze "wandelochtend" afgesloten.


Speeldag in Baarn

 

Op zondag 9 oktober 2022 hadden we speeltuin Baarn afgehuurd voor een ouder-kind-dag. Het doel was ouders met elkaar in contact brengen en het voor de kinderen zichtbaar maken dat ze niet de enige zijn met selectief mutisme.

Het was een prachtige dag, het herfstzonnetje scheen volop, beter hadden we het niet kunnen treffen. Rond 11 uur druppelden de eerste gezinnen binnen. Na een korte kennismaking en een kop koffie of thee, liepen eigenlijk de gesprekken vanzelf tussen de ouders. Er werden ervaringen en tips uitgewisseld en advies gegeven. Ondertussen speelden de kinderen in de prachtige speeltuin. Voor wie even niet wou spelen was er bellenblaas, blik gooien, een kleurplaat, een glaasje ranja en een lekker tussendoortje. Alle kinderen gingen aan het eind van de middag naar huis met een klein presentje. We kijken terug op een geslaagde "speeltuindag".